Se zelím, nebo se šípkovou omáčkou? Veřejnost měla na Gastru jasno, ochutnávalo se sedmnáct vzorků šípkové omáčky. „Naši školu reprezentovala Jana Vavřínová. A při vyhlašování výsledků byla naše radost ohromná. Naše šípková omáčka měla nejvíc bodů a vyhrála první místo!" neskrývala radost zástupkyně ředitele Marie Michálková.

Dva pekáče buchet do Hradce Králové přivezli Oldřich Chmelíček a Tereza Vrbová. Tereza se umístila na stříbrné pozici s buchtami s náplní jablek podušených na másle. Oldřich měl buchty potřené medem, sypané perníkem a s náplní z podušeného zelí. Jeho buchty se umístily v bronzovém pásmu.

A do třetice se dařilo i cukrářce Zuzaně Čermákové s jejím atraktivně ztvárněným tématem „Probouzení jara", když se také umístila v bronzovém pásmu.