Kultura, hry, sport i dobré jídlo. Původní „nádražní" ulice plná výstavních domů své doby v současnosti slouží jako parkoviště, které je uprostřed přehrazené koridorem „pětatřicítky".
„Připomeneme si staré časy a alespoň na jeden den zkusíme využít ulici zase trochu jinak. Provedeme úpravy ulice ´na zkoušku´. Jen pro tento den nainstalujeme lavičky a stromy, vyznačíme cesty pro pěší a cyklisty. Vystoupí mejtští i přespolní umělci. Pod širým nebem bude probíhat výtvarná dílna pro všechny uličníky. V plážových lehátkách se zaposloucháme do pouličního čtení, na fyzicky aktivní čekají hřiště pro sport, hry a další zábavy," líčí pořadatelé ze spolku .proMejto. Pódium bude dopoledne otevřeno komukoli. Připravena bude procházka ulicí s komentáři historičky umění a cyklisty – dopravního inženýra. Společně s nimi účastníci nahlédnou do starých fotografií a příběhů. Mimořádným zážitkem bude částečné zpřístupnění jedné opuštěné historické budovy.
Odpoledne vystoupí divadelní spolek Mopeadd, dětský pěvecký sbor Kamínek i pěvecký sbor Otakar, žáci ZUŠ nebo improvizační dvojice Tomáš a Tomáš.
Večer bude patřit proMejtání. Promítat se budou příběhy zachycené animátory celého světa. Město je struktura, organismus, ulice jsou jeho žíly i tepny. Má své srdce i mozek, má své neduhy a bolavá místa. Je vzrušující pátrat po jeho geniu loci…
„Přejděte s námi přes divokou řeku proudících automobilů, zanechte za sebou stopu na místě, kde se nikdo nezdržuje déle než na zelenou, vzkažte všem okolo, co si o tom myslíte, a ukažte, že je to místo, které patří i vám!" zvou pořadatelé. (zr)