Postupně je zřizována síť deseti informačních bodů – vysílačů, které podporují technologii bluetooth  a wifi na vybraných strategických místech Lanškrouna (například na náměstí, vlakovém nádraží, u koupaliště nebo haly B. Modrého). Ty umožní rozesílání aktuálních informací do mobilních telefonů kolemjdoucích a zároveň budou virtuálními infokiosky zajišťujícími bezplatné wifi připojení k internetu.
Město si také pořídí mobilní aplikaci s názvem Průvodce městem Lanškroun, kterou si turisté budou moci  stáhnout do svých mobilních telefonů. Průvodce bude fungovat ve čtyřech jazykových mutacích (čeština, polština, angličtina, němčina).  Aplikace bude před koncem roku ke stažení na webových stránkách  města a v e-shopech Google Play a AppStore. Mobilní aplikace a zřízení informačních bodů bude Lanškroun stát zhruba tři sta tisíc korun.
Na zkvalitnění turistického informačního systému se v Lanškrouně pracuje už několik let. Město zakoupilo dva infokiosky – počítače umístěné na veřejně přístupných místech a připojené k internetu.  Pro turisty a občany města fungují dva LED panely, na kterých běží nonstop pozvánky a další důležité informace.
Na řadu přijdou i nové technologie. „Novinkou, v Lanškrouně zatím nepříliš rozšířenou, bude označení vybraných objektů, zejména kulturních, historických a přírodních památek, takzvanými QR kódy. Majitelé mobilních telefonů se díky těmto kódům snadno dostanou k na webu zveřejněným informacím o subjektu, u kterého se právě nacházejí," uvedl místostarosta Bohumil Bernášek.
Rozvoj informačního systému Lanškroun financuje hlavně díky projektům podporovaným Evropskou unií, v posledních letech na ně město získalo z evropských fondů  více než dva miliony korun. Uspělo se žádostmi o dotace na projekty s názvy Cesty poznávání přátel a U přátel se neztratíme, v současné době dokončuje projekt Nové cesty poznávání přátel. (zr, daf)