SoutěžOrlický deník připravil ve spolupráci s Kinem Žamberk soutěž o 2 x 2 vstupenky na Snow Film Fest.
Soutěžní otázka: Kolik let slaví v těchto dnech filmové promítání v Žamberku?
Odpovědi s vaším jménem a adresou posílejte formou SMS na číslo 724 791 475 do 12 hodin v pondělí 19. října. Výherce zveřejníme v úterním vydání Orlického deníku. První dva soutěžící, kteří správně odpovědí, získají po dvou vstupenkách, které pro ně budou připravené v žamberském kině.

Festival Snow Film Fest se v ČR koná už od roku 2011. Návštěvníci ve více než 200 městech už propadli kouzlu spojení adrenalinových zážitků a filmařského řemesla. Co ale od Snow Film Festu může čekat divák festivalu dosud neznalý? Na to jsme se zeptali ředitele Kina Žamberk Daniela Kubelky, který říká: „Diváky zkrátka čeká den plný špičkových nezávislých filmů. Ledolezení, freeride, zimní expedice, skialpinismus – v podstatě všechno se dá na sněhu zažít a ještě mnohem víc."
Festivalová porota pro diváky jako vždy vybrala filmové lahůdky se zimní tematikou – s aktéry jednotlivých snímků zažijete extrémní situace během polárních expedic, neopakovatelné momenty zdolávání těch nejtěžších překážek, které možná odhalí, proč se často vydávají za hranice svých možností, na hranici života a smrti. Stanete se svědky šokujících výkonů sportovců i chvílí, které tráví mimo nedozírné arktické pustiny i na vrcholcích zasněžených hor, když opadne adrenalin a čas tráví se svou rodinou. „Já osobně se letos nejvíc těším na Martina Šťourače a Karla Svobodu ve filmu The Pamir Game. Diváci s nimi zažijí jejich divokou expedici v Nepálu, kde se pokusili sjet osmitisícovku Manaslu na lyžích," upozorňuje ředitel festivalu Daniel Hála na jeden z českých filmů z festivalového programu.
Na programu je letos celkem devět unikátních snímků z ČR, Velké Británie a USA, záštitu nad letošním ročníkem převzalo Ministerstvo kultury ČR. Snow Film Fest 2015 startuje v Žamberku už v sobotu 24. října. (tz)