V pořadí sedmý ročník veletrhu se ve východočeské metropoli konal 22. a 23. ledna.

V režii české miss

Nejnovější svatební trendy prezentovala zájemcům, podobně jako v předešlých letech, držitelka titulu Miss České republiky 2003 Lucie Váchová Křížková a výtěžek celé akce byl věnován na dobročinné účely. Kromě přehlídky svatebních a společenských šatů, floristické, vizážistické a kadeřnické show, ochutnávek typických svatebních delikates či nabídky snubních a zásnubních prstenů nechyběly ani studentské práce. Některé z těch, které vznikly na půdě uměleckoprůmyslové školy, se týkají právě svatební módy.

Mladé oděvní návrhářky se do Hradce podívaly spolu s oborovou vedoucí Janou Salabovou, která v pořadí třetí účast na veletrhu hodnotila opět pozitivně.
„Letos jsme zvolili dvojí způsob prezentace. Na módní přehlídce jsme představili pět kolekcí a každá ze studentek druhého ročníku vytvořila aranžovaný svatební model," uvedla pedagožka ústecké školy.

Jak doplnila, studentky měly během pátečního programu možnost nahlédnout do zákulisí a získaly představu, co vše souvisí s přípravou svatebního obřadu. „Možná se jim to teď zdá nereálné, ale je možné, že v budoucnu by je mohla práce ve svatebním salónu nebo agentuře živit. I to byl jeden ze záměrů naší účasti na této akci. Chtěla bych pochválit právě studentky druhého ročníku oboru Design oděvů za pracovní nasazení a aktivitu. Je velmi příjemné vědět, že se na ně může člověk spolehnout," uzavřela Jana Salabová.

(jp)