"V pátek bude vítr od západu opět zesilovat, postupně s nárazy kolem 20 m/s (70 km/h), v oblasti Českomoravské vrchoviny, Pardubickém kraji a na západě Jihomoravského kraje kolem 25 m/s (90 km/h). V sobotu k ránu a dopoledne bude od západu vítr slábnout. Předpokládaná výška nového sněhu na horách většinou 10 až 30 cm," uvedli meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu.

Při silném nárazovém větru se na horách ve čtvrtek odpoledne a v pátek během dne budou místy tvořit sněhové jazyky a závěje.

Výstraha na vítr neplatí jen pro východní polovinu okresu Ústí nad Orlicí, tam však pro změnu hrozí při sněžení právě závěje.

Ilustrační foto
Po nezletilé dceři své družky vyžadoval orální a anální sex. Hrozí mu deset let

"Vysoký stupeň nebezpečí na velmi silný vítr vyhlásili meteorologové od pátku 3. února od 8. hodiny ranní do soboty 4. února 10. hodiny pro okresy Chrudim, Pardubice, Svitavy a oblast Vysokomýtska. V oblasti Králicka se budou nad 900 m. n. m. při silném nárazovém větru tvořit závěje," citovala meteorology mluvčí krajských profesionálních hasičů Vendula Horáková. A vyzvala obyvatele ke zvýšené opatrnosti, hrozí i škody na majetku.