Bude to „den otevřených dveří", ale takový, že si zájemci, kteří přijdou, hned vyzkoušejí připravené novinky. V předposlední den května budou v provozu i sauny, mezi nimi jakási rarita: sauna sněhová.
Loni v srpnu byl bazén mimo provoz prakticky jen dvakrát, a to z důvodů naprosto nezbytných. „Úpravy měly stát původně sedmatřicet milionů korun podle projektu, soutěž určila částku osmadvacet milionů. My jsme si ještě navymýšleli některé věci pro lidi. Třeba v tobogánu bude bezešvý sjezd, aby se někdo nezranil nebo nepotrhal plavky, vršek bazénu bude prosvětlený, takže bude vidět i v tobogánu. Některé věci vznikly jako nabídka v průběhu stavby, abychom měli bazén o třídu dál v bazénové technice. Dále se objevily ještě některé tak zvané vícepráce. Prostor se ozvučí, vznikne kamerový systém kvůli bezpečnosti – plavčík uvidí ve velínu na tobogán. Monitorování bude samozřejmě výhradně kvůli bezpečnosti, nic se nebude zaznamenávat," vysvětlil stav prací starosta města Miloslav Soušek.
Všechny tyto práce představují první etapu, s níž se začalo po nulté etapě: ta sestávala z rekonstrukce nerezového dna, jež je pohyblivé. Po první etapě – wellnesové – dojde později na druhou (s přístavbou bazénu k orlovně) a na třetí, do níž bude patřit především přestavba vstupní části areálu.
V bazénu budou vytápěná sedadla, čtyři sauny, podsklepení celého prostoru, již nyní se připravuje něco z navazující druhé etapy. Od 1. června „se rozjede" plný provoz, ceny zatím zůstanou na dosavadní úrovni, jak ujistil starosta: „I když se bazén zatepluje, uvidí se, co celkově provedou ceny energií, zda se pak výrazně pohnou. Ale několik měsíců zůstanou ceny beze změny, naopak se pro lidi zvýší atraktivnost provozu. Město dává do provozu bazénu několik milionů korun ročně, zařízení slouží našim obyvatelům i lidem z regionu, proto se budeme snažit dostat do wellnesu celé skupiny a rodiny, aby se podobně jako v západních zemích starali o svou kondici více a lépe."
V areálu již slouží tak zvaný mokrý bar, více změn (a viditelnějších) ocení příchozí při slavnostním uvedení bazénu do provozu. (jko)