Prezident se setká jak s představiteli hostitelských měst a institucí, tak tradičně také s občany. „Program si koordinuji osobně. Nechceme, aby se u nás prezidentův program zdvojoval. Z části jde o žádosti z regionů," řekl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický s tím, že prezident navštíví i firmy Bühler CZ v Žamberku a Retia v Pardubicích.

Navštíví archiv

Po setkáních s hejtmanem, zastupitelstvem kraje a dalšími subjekty se v pondělních odpoledních hodinách přesune do Státního oblastního archivu v Zámrsku.

Úterní program je směřován výhradně na Orlickoústecko. Miloš Zeman navštíví Žamberk, tradičně jej přivítají zástupci radnice a poté navštíví firmu Bühler CZ, která mimo jiné vyrábí potravinářské stroje. Tentýž den si prohlédne Vojenské muzeum v Králíkách a další upomínky na pevnostní systém. Den završí v Jablonném nad Orlicí.

Poslední den návštěvy pojede hlava státu do Lanškrouna a Svitav. Ve Svitavách prezident poklepe na základní kámen nové pobočky firmy INA ze skupiny Schaeffler CZ a poté se zúčastní slavnostního otevření historické budovy hotelu Slavia. Prezident bude po celou dobu návštěvy ubytován v hotelu Filipinum v Jablonném nad Orlicí.