O půl čtvrté začne závěrečná tisková konference. Rozhovor s prezidentem Zemanem najdete v sobotním vydání Deníku spolu s dalšími informacemi z jeho návštěvy Orlickoústecka.

13:45 Prezident se svým doprovodem odešel na oběd. Jeho třídenní návštěvu Pardubického kraje v 15.30 ukončí tisková konference.

Závěr setkání provázel incident, kdy muž, který zřejmě nebyl místní, začal ze zadních řad pokřikovat "Špína, hnus, fašismus". Muže odvedli policisté.

13:20 Letohradští se prezidenta ptali na zavedení Eura, vystoupení z EU, politické oponenty a tradičně došlo i na migranty. Poslední dotaz mu mohla položit dívka, k překvapení všech se ale dotázala na to, jestli se jí prezident podepíše, což učinil…

12:54 Kromě příznivců doraili i odpůrci, například muž s transparentem "Stydím se za svého prezidenta"

Na setkání nedorazili jen příznivci Miloše Zemana, ale i jeho kritikové.Zdroj: DENÍK/Iva Janoušková

12:50 Na Václavském náměstí je 200 až 250 lidí.

V Letohradu začíná setkání prezidenta s občany.Zdroj: DENÍK/Iva Janoušková

V Letohradu začíná setkání prezidenta s občany.Zdroj: DENÍK/Iva Janoušková

V Letohradu začíná setkání prezidenta s občany.Zdroj: DENÍK/Iva Janoušková

12:45 Setkání s prezidentem začalo. 

Miloš Zeman v Letohradu poobědvá. Servírováno bude podorlické kyselo, jako hlavní chod vídeňský telecí řízek podávaný na vlašském salátu s jablky a jako dezert marinované švestky v brandy, smažené ve vanilkovém těstíčku a servírované s teplou malinovou omáčkou.

Ve 12.45 v Letohradu na Václavském náměstí začne setkání s občany. Před půl druhou se prezident podepíše do pamětní knihy města a převezme dar.

12:08 Miloše Zemana přivítal starosta města Petr Fiala. Prezident  mu pogratuloval ke třetímu volebnímu období ve funkci a obdivoval vydlážděného jelena, který zdobí příchod k úřadu. Kvůli prezidentské návštěvě je dnes provoz úřadu omezen. Starosta s prezidentem společně zamířili na městský úřad na setkání se zastupiteli.

Na náměstí prezidenta přivítal starosta Letohradu Petr Fiala.Zdroj: DENÍK/Iva Janoušková

Prezident Miloš Zeman přijel na návštěvu Letohradu.Zdroj: DENÍK/Iva Janoušková

12:00 Na náměstí v Letohradu na hlavu státu čeká jen pár zvědavců.

11:30 Parkoviště u Národního domu je uzavřeno pro prezidentskou kolonu. Je doba oběda, do restaurace přichází strávníci, parkovat ale musí jinde. 

Prezident navštívil Českou Třebovou. Zdroj: Deník/Iva Janoušková

10.45 Miloš Zeman právě přijel do České Třebové, kde se setká se zástupci v oblasti železniční dopravy. Prezidenta přivítal krajský radní pro dopravu Jaromír Dušek a představitelé města. Tématem bude nejen zastavování vlaků, ale i stále odkládaná modernizace koridoru. Jednání bude veřejnosti nepřístupné. 

10.30 Prezident Miloš Zeman má za sebou dva dny v Pardubickém kraji. Ve středu navštívil krajský úřad, setkal se se zástupci tripartity Pardubického kraje, představil a pokřtil svou knihu Tato země je naše. Poté navštívil společnost Berger – Huck s.r.o. a setkal se s občany Holic. Noc strávil v Ústí nad Orlicí, konkrétně v hotelu Uno, kde povečeřel s vybranými hosty. Mezi nimi byli i dva studenti místní zdravotnické školy David Janďourek a Eliška Matysová, kteří byli oceněni Cenou Michala Rabase za záchranu lidského života. 

Ve čtvrtečním dni prezident navštívil Svitavsko - nejprve Odborný léčebný ústav v Jevíčku, kde se setkal nejen s vedením, ale pohovořil i s klienty a zaměstnanci. Poté se setkal s občany obce Vysočina a města Poličky. 

Dnes prezident navštíví Českou Třebovou, v 10.50 se v Národním domě setká se zástupci v oblasti železniční dopravy, ve 13 hodin vystoupí před občany Letohradu a od 15.30 ho čeká tisková konference na závěr návštěvy Pardubického kraje, která se uskuteční v obřadní síni letohradského zámku.