HALA PŘESLUHUJE

Přetlaková hala, která vždy na zimu zakryje v areálu Za Vodou dva antukové kurty, tenistům slouží sedmnáct let. Její životnost už přitom teoreticky skončila, sedm let přesluhuje. Nyní se konečně tenisté mohou těšit na nové a kvalitnější zázemí. „Tenisová hala v Husově ulici bude ocelová, opláštěná panely a se třemi kurty s umělým povrchem," informoval vedoucí odboru rozvoje města a investic Karel Švercl. Nová hala bude moci sloužit celoročně, odpadne tak pravidelná sezonní montáž a demontáž. Tím se také zvýší její životnost. K dalším výhodám pevné haly lze přičíst úsporu elektrické energie, komfort a relativní bezúdržbovost, dlouhou životnost a finanční soběstačnost.

Letošní investice:Tenisová hala 8,5 milionu korun
Atletický stadion 9,8 milionu korun

Tenisová hala se měla začít stavět už loni v létě. Záměr ale zmařilo nepřidělení dotace. Tenisté proto rozhodnutí města záměr realizovat oceňují. „Velmi si vážím toho, jak se vedení města v čele se starostou panem Jaroslavem Zedníkem k dané věci postavilo a následně přípravě projektu dalo zelenou," uvedl předseda Tenisového klubu Česká Třebová Jaroslav Rybka, který se o realizaci nové haly snaží již několik let. Po nich konečně záměr získává reálné obrysy. „V březnu by mělo proběhnout výběrové řízení na zhotovitele," potvrdil Karel Švercl. Předpokládaná výše investice pro letošní rok je 8,5 milionu korun. Stavba bude dokončena v příštím roce. Tenisté si v nové hale budou moci zahrát snad již začátkem zimní sezony roku 2018.

OMLADÍ STADION

Bezmála deset milionů korun letos město utratí za celkovou rekonstrukci atletického stadionu Na Skalce. Nový bude tartan, odvodnění a zavlažování, také prostory pro vrhačské a skokové disciplíny. Připravuje se i projekt na tribunu.

Náklady na stadion se budou pohybovat kolem 19 milionů. Město žádá o dotaci. „Rozhodnutí o jejím přidělení ve výši šest milionů korun od ministerstva školství by mělo být v květnu, pak se rozběhne výběrové řízení o zhotovitele. Do letošní zimy by měly být hotové hrubé stavební práce," doplnil Karel Švercl.