Celkové pořadí:
1. Pardubice
2. Přelouč
3. Lanškroun
4. Chrudim
5. Holice
6. Králíky
7. Česká Třebová
8. Hlinsko
9. Ústí nad Orlicí
10. Žamberk
11. Litomyšl
12. M. Třebová
13. Svitavy
14. Polička
15. Vysoké Mýto

Výzkum již dvanáctým rokem hodnotí podnikatelský potenciál měst a obcí v České republice. Hodnotí se oblast veřejné správy, například webové stránky, práce živnostenského úřadu či místní poplatky.

„Daří se tady malým a středním firmám. Nízké ceny stavebních pozemků a nízká daň z nemovitosti jsou lákadlem pro další podnikatelský rozvoj. Velmi dobrých výsledků dosáhl Lanškroun i v kategoriích podpora webových stránek a test elektronické komunikace,“ zhodnotil úspěch místostarosta Lanškrouna Oldřich Strnad.

Výzkum zpracovala analytická agentura Datank a hodnotí v něm všech 205 měst a obcí s rozšířenou působností v Česku a městské části Prahy. Pořadí vyhodnocuje za jednotlivé kraje a také za celou republiku.V letošním ročníku analytici zaměřili ještě větší pozornost na kategorii přístup veřejné správy, kterou mohou radnice svými aktivitami přímo ovlivnit,zařazeno bylo také dotazníkové šetření mezi podnikateli.

„Srovnávací výzkum Město pro byznys pomáhá samosprávám na základě sdílení zkušeností orientovat se v podnikatelském prostředí. Veřejnost na základě sestaveného žebříčku nejlepších měst s největším podnikatelským potenciálem zase může hodnotit práci svých zastupitelů,“ uvedl předseda Svazu měst a obcí František Lukl.

Devátý ročník dobročinného projektu Burza filantropie začal své podzimní putování po Pardubickém kraji ve středu 9. září v Ústí nad Orlicí.
Ústí nad Orlicí hostilo Burzu filantropie