Po uzavřené výrobně sýrů na Králicku se do hledáčku inspektorů dostala restaurace v Ústí nad Orlicí provozovaná společností ZPA Jinonice. „Státní veterinární správa zjistila při běžné kontrole skladování 32,6 kilogramů neoznačeného či nedostatečně označeného zmrazeného hovězího, vepřového masa a masných výrobků," uvedl mluvčí SVS Petr Pejchal.

U zmíněných potravin nebylo například možné zjistit původ. „Hovězí i vepřové maso a masné výrobky byly balené v igelitových sáčcích nebo přířezech a uložené v mrazicím boxu v zázemí restaurace," popsal další závady mluvčí.

Kvůli závadám přišel okamžitý zákaz z těchto surovin vařit, maso i masné výrobky musí podnik na vlastní náklady nechat zlikvidovat. Provozovateli restaurace hrozí ve správním řízení až padesátimilionová pokuta.

ČTĚTE TAKÉ: Výrobna "dojela" na hygienu