Některé obce v oblasti si však stěžují na výrazné zhoršení poštovních služeb, to pocítili i čtenáři Orlického deníku.
Česká pošta tvrdí, že v říjnu měla ve východních Čechách jen sedm podnětů ke kvalitě doručování, a to i od obcí, nebyly však konkrétní. S tím ale nesouhlasí například starostka Zámrsku Zuzana Tvrzníková. „S doručováním byly těžké problémy, lidé byli velice rozzlobeni. Už 8. října jsem napsala stížnost na ministerstvo vnitra," řekla Tvrzníková. Přes jednání se zástupcem státního podniku se prý ale situace lepší jen velmi zvolna. Podle starostky se Česká pošta snaží zbavit neefektivních malých poboček a „hodit je na krk" obcím, případně síti Konzum. Podobné stížnosti měla i blízká obec Sruby.
Z dodejny Vysoké Mýto nepřešlo na nové pracoviště 13 pracovníků z celkových 15, hlavním důvodem jejich odchodů bylo dojíždění do zaměstnání. Ukončili pracovní poměr z organizačních důvodů s nárokem na odstupné. „Museli jsme místo nich přijmout jiné zaměstnance, celkově se ale jejich počet nezměnil. Na přechodnou dobu byl personální výpadek nahrazen pracovníky depa Česká Třebová a převodem doručovatelů z ostatních dep ve východních Čechách," uvedl mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

V Chocni byla již dříve převedena podací pošta Choceň 2 na jiného provozovatele. Pošta takto v rámci projektu Pošta Partner hodlá převést většinu ze svých poboček například na obecní úřady nebo obchodníky. Uvedenou pobočku v Chocni provozuje Konzum Ústí nad Orlicí. Podle Vitíka to neznamená změnu obsluhy území, tedy přechod na motorizované doručovaní, ale jen fyzické přestěhování doručovatelů do jiných prostor.

O doručování zásilek čtenáři živě diskutují

„Kdyby Česká pošta zbytečně nevyhazovala lidi, co už tuhle práci umí a dělají ji nějaký ten pátek, tak by takové problémy nebyly. Ovšem pokud nastoupí člověk jako poštovní doručovatel, bohužel jeho povinnosti není jen doručovat zásilky, ale i nabízet produkty partnerů České pošty… Nedivím se, že spousta nových to vzdá po pár dnech…"
„Lanškroun je na tom podobně!!! Vloni na podzim nedodaná doporučená zásilka.Údajně adresát nenalezen, podobně s balíkem. A nebo ve schránce oznámení o nepřítomnosti adresáta, ač jsem doma byl. Co k tomu dodat,vedení pošty chce vydělávat za jakoukoli cenu. A nemyslím vedení na nižších postech, ti jenom ze strachu o místo jsou jak ty tři opičky hluchý, slepý, němý…"
„Kdyby lidé měli popsané schránky a zvonky se svým jménem, hned by se doručovalo jinak .. A nemluvím o tom, kolik baráků nemá ani číslo. Pak se ta pošta nemá vracet jako adresát neznámý. Oni by si kancelářský lidi měli taky doručování vyzkoušet…"  Zdroj: www.orlicky.denik.cz
„Dobrý den, 7. 11. vyšel článek o poště Vysoké Mýto, že má obrovské problémy s doručováním, a jako důvod bylo sděleno, že nejsou lidi a že je problém firma Iveco, které Česká pošta nedokáže konkurovat. Chtěl bych toto celé uvést na pravou míru, problém je od doby, kdy byla přesunuta doručovací agenda pro Vysoké Mýto do Chocně, a tudíž doručovatelky jsou nucené dojíždět z Mýta do Chocně pro poštu, potom absolvovat cestu zpět do Mýta, a tam doručovat. A když končí směnu, musí zpět do Chocně, tam udělat rozúčtování a potom jedou teprve domů. Z tohoto důvodu Česká pošta z Mýta ztratila většinu doručovatelů a nynější situace je chaotická, protože mnohdy nemá ani kdo zaučit nové zaměstnance… Tudíž si udělejte sami obrázek, proč je ta situace taková…" Zdroj: orlicky@denik.cz
Diskutujte!