Rozpočet počítá na příští rok s příjmy ve výši 220,6 milionů korun a s výdaji 335,6 milionů korun. Podle čísel to vypadá, že město dobře hospodaří s penězi, protože na konci letošního roku má na účtech 70 milionů korun.

„Mezi nejvýznamnější investice příštího roku patří rekonstrukce kulturního domu, na kterou ještě plánujeme uvolnit 125 milionů, přičemž ze schváleného úvěru zapojíme jenom 90 milionů,“ vysvětluje starosta Lanškrounu Radim Vetchý. Rezervu 70 milionů korun si zastupitelé nechají na výstavbu polikliniky, která má začít na konci příštího roku.

V plánu mají v Lanškrounu taky opravu několika místních komunikací. Zvedne se rovněž položka na mzdy pro zaměstnance. „Navýšili jsme mzdy o deset procent v technických službách a to se odrazí v ceníku. Potřebujeme totiž udržet kvalifikované a dobré pracovníky, proto jim zvedneme platy,“ podotýká starosta. Polepší si také úředníci a ředitelé příspěvkových organizací.

Plánů mají v Lanškrounu mnoho, chystá se obnova a rozšíření veřejného osvětlení, rozvoj koupaliště. „A v plánu máme také odkoupit areál vlakového nádraží,“ dodává Radim Vetchý.

Zastupitelé města projednají a schválí rozpočet dnes na veřejném zasedání, které se koná ve středu 20. prosince od 16 hodin v sále lanškrounského zámku.