V silné konkurenci škol Pardubického kraje se dívky umístily na pěkném druhém místě.

Vepřová panenka s chřestovou fáší vynesla 2. místo.

Pro tento ročník byl hlavní surovinou bílý chřest, jenž je v současné gastronomii opomíjen. Dvojice našich žákyň si v časovém limitu padesáti minut připravila k prezentaci „Vepřovou panenku s chřestovou fáší a variací listového salátu, chřestu a křepelčích vajec, doplněné chřestovým pyré a zapečeným šparglem v listovém šátečku s tomatovým sugem".

Soutěžní pokrm se setkal s kladnou reakcí odborné poroty. Kristýna i Zdeňka byly oceněny nejen za kvalitu, pestrost a nápaditost pokrmu, ale v neposlední řadě i za prezentaci, zručnost a rychlost. Za výborný výsledek jim patří velký dík, stejně jako učitelům odborného výcviku, kteří žákyně na tuto uznávanou a prestižní soutěž připravili.

Mgr. Karel Plíhal
SŠ obchodu, řemesel a služeb Žamberk