Budou jeho novými obyvateli imigranti? Ptají se občané i vedení města. Na začátku týdne získalo město oficiální vyjádření odpovědného náměstka ministra vnitra v tom smyslu, že v otázce využití prázdné budovy stále není rozhodnuto.

Pro rodiny s dětmi

Podle něj však z budovy rozhodně nebude detenční ani záchytné zařízení. „Pokud by k využití došlo, pak pouze pro rodiny s dětmi, které mají zájem zůstat na území České republiky a čekají na rozhodnutí o poskytnutí azylu," píše se v oficiálním vyjádření.

„Nejvíc mně vadí, že my, co jsme se v Králíkách narodili a žijeme tu, se musíme něčemu a někomu podřizovat. Králíky jsou malé město na tyhle experimenty," komentuje vyjádření na sociální síti jeden z obyvatel. „Nemyslím, že by od imigrantů hrozilo přímé nebezpečí v podobě násilného chování a jiné kriminality. Nicméně schválení umístění imigrantů je pro Králíky rozsudek smrti," přidává se další diskutující.

Nic není rozhodnuto

Starostku Janu Ponocnou diskuze pod vyjádřením mrzí. „V tuto chvíli nic není rozhodnuto a všechny informace, které se objevují, jsou v podstatě poplašnou zprávou. My si tady vynadáme, pozurážíme se, a pak nic nebude," říká Jana Ponocná.

Sama je ohledně využití objektu na pochybách. Fakt, že by v „pasťáku" měly být rodiny s dětmi, které mají požádáno o azyl a mají se integrovat, ji ale uklidňuje. „Protože z hlediska bezpečnosti by bylo horší, kdyby nám sem dali šedesát mladých chlapů, kteří se nudí," dodává otevřeně starostka.