Potřebujeme:
čtyři silnější vepřové kotlety nebo řízky,
čtyři lžíce oleje,
jednu cibuli, dva stroužky česneku,
tři lžičky plnotučné hořčice,
decilitr bílého vína,
nožičku čabajky,
100 gramů strouhaného sýra,
jeden žloutek, pepř a sůl.
Postup:
Maso naklepeme, osolíme a lehce potřeme utřeným česnekem. Okraje kotlet opatrně nařízneme a vytvoříme kapsu, kterou naplníme připravenou směsí.
Tu připravíme takto: drobně nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci oleje, podlijeme vínem a krátce podusíme.
Po vychladnutí přidáme kostičky čabajky, strouhaný sýr a žloutek.
Směs promícháme, opepříme a ochutíme hořčicí. Naplněné kapsy sešijeme nebo sepneme párátky, na rozehřátém oleji maso z obou stran zprudka opečeme, pak zmírníme oheň a podlijeme zbytkem vína. Dusíme doměkka.
(zr)