Film byl natočen podle skutečných událostí v květnu roku 1945 na Šumpersku a hlavní role ztvárnili Vica Kerekes a Ondřej Vetchý.
„Na film jsem se těšil už od dob, kdy se tu natáčel. Věděl jsem, že až jednou – dříve či později – bude naše kino digitalizováno, zahájíme zrovna tímhle filmem, v němž jsou scenérie z Králík a z okolí a kde si zahráli v komparzních rolích i naši kamarádi a spoluobčané. Místní lidé byli i jako pomocníci v technickém štábu. Jediné, čeho jsem se obával, bylo, aby film do té doby neběžel na některém z hlavních programů v televizi," říká šéf Střelnice.
První promítání digitalizovaného kina v Králíkách je pro diváky zdarma, před projekcí budou mít ještě od 19 hodin možnost prohlédnout si promítací kabinu. Místenky byly během krátké doby rozebrány, proto Střelnice přidala ještě předpremiérové promítání v pátek od 17 hodin.
Nová digitální technologie včetně zvuku Dolby 7.1 umožní králickému kulturnímu zařízení uvádět filmové novinky současně nebo krátce po premiérách v multiplexech. Po 7 dnech hříchů nabídne Střelnice do konce listopadu ještě dalších osm filmových titulů. „Chtěli bychom, aby se frekvence promítání pohybovala mezi čtyřmi až pěti představeními týdně. V plesové sezoně nebude četnost tak vysoká, víceúčelový sál slouží i pro pořádání plesů, musí se připravit a posléze i uklidit. Za normálních podmínek bychom však chtěli promítat čtyřikrát až pětkrát týdně," dodal Pavel Strnad s tím, že provoz kina bude v budoucnu samozřejmě přizpůsobován i ohlasu diváků. Každé představení bude v Králíkách zahajovat úvodní znělka.