„Jedná se o způsoby nové, tedy bylo třeba klíčové aktéry informovat ještě před začátkem celého plánování i veřejného setkání s občany, které se uskuteční patnáctého března a kde již budou řešena konkrétní témata," podotýká koordinátor tvorby plánu Miroslav Beran.
Po teoretickém výkladu se účastníci rozdělili do tří skupin, v rámci kterých měli graficky znázornit a následně prezentovat současnou situaci v obci. První skupina se soustředila především na hlavní úspěchy a spolkový život, druhá věnovala větší prostor nedostatkům a vyzdvihla význam místních částí. Třetí skupina srovnala životní podmínky v obci v porovnání s jinými regiony.

První veřejné setkání k tvorbě plánu rozvoje obce
Červená Voda
15. 3. 2016 od 16.30 hodin
v sále SDH

V průběhu setkání byl představen i návrh pěti pracovních – tematických skupin. Ty budou následně hodnotit a hledat možnosti rozvoje v jednotlivých tématech – nyní pojmenovaných jako Děti a mládež; Infrastruktura – investice; Veřejné služby (odpady, údržba, zeleň a bezpečnost); Zdravotnictví a sociální služby; Volný čas, kultura a sport; a byl pojmenován i požadavek na vytvoření skupiny s názvem Životní prostředí, případně Podnikání.
„Chtěli bychom poděkovat za hojnou a konstruktivní účast na prvním setkání a věříme ve stejně aktivní přístup na veřejném setkání a především poté v pracovních skupinách," dodává Miroslav Beran.

(zr)