Sympatická osmačtyřicetiletá elektromechanička z Dolní Dobrouče dosáhla v konkurenci dalších třinácti soutěžících skvělých výsledků, v hodnocení odborníků byla druhá, v hlasování čtenářů pak obsadila velmi hezké čtvrté místo.

Výsledek jejího snažení byl bezesporu obdivuhodný, Lenka Vágnerová dokázala během zhruba tří měsíců shodit 10,6 kilogramu. Nebylo to samozřejmě zadarmo, naopak musela prokázat obrovskou píli a vůli, s nimiž cvičila, plavala, věnovala se chůzi s holemi a občas, pokud to počasí dovolilo, i jízdě na kole. K tomu samozřejmě patřila velká disciplína ve stravování.

Nepřibývá, naopak, shodila další kilo

Lenka Vágnerová své účasti v reality show rozhodně nelitovala, jak přiznala, spíš jí bylo líto, že soutěž skončila. Mluvila s nadšením nejen o péči odborníků, kteří se finalist- kám ve wellness resortu Svatá Kateřina věnovali, ale také o skvělé atmosféře, která reality show doprovázela, a velmi hezkých vztazích, jež vládly mezi finalistkami.
Jak se Orlickému deníku Lenka Vágnerová svěřila, chtěla i po skončení soutěže v hubnutí pokračovat. Od redakce dostala zhruba měsíc „hájení", včera jsme už ale byli opravdu zvědaví, jak na tom naše finalistka aktuálně je. „Jojo efekt se nedostavil a za to jsem moc ráda. Oproti poslední váze, kterou jsem ve Svaté Kateřině měla, jsem ještě o kilo lehčí, takže mám dnes osmdesát tři. Vím, že to není žádný velký zázrak, ale hlavní pro mě je, že nepřibírám," hlásila s hrdostí v hlase.

Dodržovat režim 
je těžší, chybí „bič"

Logicky nás zajímalo, zda se Lence Vágnerové daří dál dodržovat režim, který si pod vedením odborníků v průběhu reality show Fit s Deníkem „nastavila". „S tím dodržováním je to tedy opravdu těžší. Určitě by to mohlo být lepší, ale to víte, jak nad sebou nemám ten ´bič´ jako při soutěži, tak jsem polevila. Ale už jen skutečnost, že nepřibírám, naopak jsem dala další kilo dolů, mě potvrzuje, že se dá dál hubnout. Že to možná jde pomalu, ale původní váha se nevrátí. Ale asi bych mohla být důslednější," svěřila se.
Během reality show dostala naše finalistka řadu doporučení týkajících se jídelníčku i životosprávy. Jak říká, snaží se jich i nadále držet. „Občas tedy zhřeším nějakou tou buchtou, ale třeba knedlíky jsem od ledna ještě neměla. Ale v podstatě doporučený způsob stravování a životosprávu dodržuji."
Součástí hubnoucí kůry jsou samozřejmě i nadále pohybové aktivity. I tady se Lenka Vágnerová stále drží. „Je to pro mě horší v tom, že mě dost tlačí čas, ale pokud to jde, hýbu se. Je jaro, začala jsem víc jezdit na kole a přidala jsem dokonce i takový lehký běh. Ovšem je to spíš, jak se říká, ´indiánský běh´, tedy střídání běhu a rychlejší chůze, absolvuji ho tak dvakrát do týdne," upřesnila.
Podle vlastních slov se necelý měsíc po skončení soutěže Fit s Deníkem cítí výborně. „Je mi moc dobře. Nepociťuji žádnou únavu, opravdu nic takového. Každý mě chválí, můžu si dovolit oblečení, které jsem dřív neoblékla. Jsem ráda, že jsem soutěž podstoupila," říká.

Finalistky jsou
i nadále v kontaktu

Paní Lenka je stále v kontaktu s dalšími finalistkami. „S děvčaty si hlavně mailujeme, už jsem je pozvala na Kopečkovou pouť do Letohradu a moc se na ně těším. Taky se máme sejít v červnu v Praze u další z holek. A na podzim se chceme znovu vydat do Svaté Kateřiny, nechat se zvážit a změřit," prozradila.

Lenka Vágnerová na finále soutěže Fit s Deníkem.