Jsou to zejména cukry, vitamíny a organické kyseliny. Jablko reguluje trávení, léčí žaludeční a střevní katary, odstraňuje plynatost, ale také povzbuzuje chuť k jídlu, posiluje nervovou soustavu a uklidňuje bolesti hlavy.

Jablko nalačno bez slupky mírně projímá, proti tomu dobře rozžvýkané se slupkou staví. Na pročištění organismu stačí vzít si jeden den místo hlavního jídla dvě nastrouhaná jablka.

Můžete vyzkoušet i tento zajímavý recept:

Kuřecí řízky s jablky

Potřebujeme: 4 kuřecí řízky, olej, sůl, pepř, 2 jablka, 4 kolečka šunkového salámu, 4 plátky sýra, estragon nebo zelenou petrželku.
Postup: Naklepané řízky po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji, osolíme je a opepříme.

Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na kolečka. Řízky vložíme do zapékací misky, poklademe kolečky salámu a jablek, plátky sýra a snítkami estragonu nebo petrželky. V troubě nebo na grilu dozlatova zapečeme.

(vab)