Zabírají náměstí, ale i další ulice, například Českých Bratří. A tam nastaly doslova přestupkové žně. Zákaz vjezdu tu denně ignorovalo až padesát aut. Ke slovu přišla městská policie. Podle strážníka Evy Fialové byl při výběru kamer kladen důraz na jejich vysokou citlivost, aby zvládaly i náročné světelné podmínky. „Díky tomu jsme schopni identifikovat registrační značky vozidel i ve tmě, následná identifikace podezřelého z přestupku poté probíhá velmi rychle,“ informovala.

Z padesáti aut denně tak počet „hříšníků“ klesl na minimum. Podle starosty Miroslava Wágnera je vidět, že městský kamerový systém zvyšuje nejen efektivitu při řešení pořádkových přestupků, ale i dopravních. Ve městě je devět aktivních kamerových bodů a není vyloučeno, že budou dohlížet i na jiná místa. „Chtěli bychom je obměňovat. Po zjednání nápravy většinou bývá v místě klid a kamery ztrácí na významu. Jde o to za přiměřeného nákladu dosáhnout co největšího efektu,“ dodal Wágner.

Archeologický průzkum proběhl na náměstí Vaňorného v září a říjnu roku 2016. Sondy přilákaly řadu místních, kteří zasypali pracovníky muzea dotazy. Archeologům se ukázala být nejzajímavější až třetí sonda, ve které objevili 19 identifikovaných hrobů.
Archeologický průzkum odhalil lidské kosti spálené požárem