Příčina požáru stále neznámá

Proč šestipatrovou budovu zachvátily plameny, zatím stále nikdo neví. Březnový požár zdevastoval velkou část objektu, který byl téměř dokončený. Kompletně bylo zničeno více než třicet už zařízených a vybavených pokojů pod střechou, která celá shořela. Oheň se šachtou rozšířil až do přízemí, kde kompletně zničil vybavenou kuchyň.
Škoda se původně odhadovala až na 100 milionů korun, nakonec je to asi 60 milionů korun. „Opravy po požáru byly velmi náročné," sdělil obchodní ředitel střediska Dolní Morava Martin Palán a pokračoval: „Počet lidí, kteří na stavbě pracovali, se v jednu chvíli dokonce zdvojnásobil, na hotelu pracovalo až dvě stě osmdesát lidí. Lidé se sem jezdili dívat, jak opravy a dostavba pokračují. Nikdo moc nevěřil, že se to stihne."

Zahajují ve středu prvního srpna

Wellness hotel s kongresovým centrem a rozsáhlým sportovním zázemím ale přeci jen „povstal z popela" a rozjede provoz ještě tuto letní sezonu. Jeho slavnostní otevření je naplánováno na středu prvního srpna. Splněn tak bude poslední bod rozšíření a modernizace dolnomoravského areálu za takřka miliardu korun. V rámci projektu byly vybudovány dvě čtyřsedačkové lanovky Sněžník a Slon, obslužné objekty u nástupů na obě lanovky a občerstvení na sjezdovce. Pro hosty také vyrostla v nadmořské výšce 1110 metrů chata Slaměnka. (jp, čtk)

Ničivý požár si můžete připomenout zde.