Absolventka ústecké umprumky Vítězslava Faltysová se propracovala do výběrového katalogu Studentského designu, který jí mimo jiné může otevřít cestu na mezinárodní přehlídku Designblok.

Vítězslava Faltysová.

Devatenáctiletá vysokoškolská studentka uspěla v početné konkurenci s animovaným filmem Láska na poslední pohled, který byl její maturitní prací.  „Animace je kreslená a byla časově docela náročná, protože je každý snímek nakreslený zvlášť a celkově jich tak obsahuje asi devět set. Přesto mě práce na ní bavila a o to více mě potěšilo, že teď uspěla," neskrývá spokojenost studentka dějin evropské kultury na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy.

Práci úspěšné absolventky chválí i Bohuslav Špaček, vedoucí grafiků ústecké školy. „Jedná se o nadprůměrně dobrý počin, u kreslené animace si autorka jako téma stanovila jakýsi anti happyend," zmiňuje zajímavost.

Pořadatelem letošního ročníku prestižní soutěže byla Střední škola umění a designu a Vyšší odborná škola Brno. Vystaveno bylo na 180 prací – plakáty, loga a návrhy vizuálního stylu, autorské abecedy, knihy, ilustrace, komiksy a animace. Z oblasti 3D designu byly v expozici produkty ze skla, porcelánu, keramiky, móda, šperky, nábytek a interiérový design.

(jp, re)