Hlavní kategorii kajaku mužů doplnily ještě kategorie žen, juniorů a mladších juniorů. Atraktivní podívanou nabídl také závod družstev kanoistů. Mezi ženami se představila i závodnice z Nového Zélandu, rodačka z Pardubic, která prozradila, že sice vody na Novém Zélandu okusila, ale už nejezdí tolik co dřív. S choceňskými vodáky ji však pojí spousta společných zážitků z juniorských let. „Trať byla dobrá, sice jsem mohla zvolit lepší taktiku, ale je to o závodění. Přijela jsem si hlavně užít den s kamarády," řekla Deníku po finálové jízdě Šárka Davídková.
Závodníci na trati museli obstát nejen v pádlování, ale také běhu, neboť část závodu se odehrávala na břehu. Vítězem se stal skokan, který se jako první zmocnil pytle zavěšeného nad bubnem a spolu s ním zamířil do vln.
V nejpočetnější kategorii mužů se zlatý stupínek „na bedně" povedlo obsadit Janu Choutkovi z Hradce Králové, který za nejnáročnější úsek na trati považoval běžeckou část. „Nejhorší bylo běhání, protože rozhodilo tep a rytmus celého závodu. Je to první závod sezony, takže to pádlování ještě není pod kůží, i když jsme celou zimu posilovali, tak svaly ještě nejsou zvyklé na ten-
hle způsob pohybu. Ale dneska se dařilo, dobře jsem se vyspal," dodal suverénní vítěz s úsměvem.
S účastí a průběhem byli spokojení i pořadatelé. „Byla to pohoda. Jakmile jsou plné ochozy, tak je to v pořádku," poznamenal Petr Jílek.
Vyhodnocením soutěže však Vodácký den nekončil. Účastníci se od řeky přesunuli na promítání tematických adrenalinových filmů do kina Máj. Nabitý program první letošní vodácké akce vrcholil slavnostně, plesem v Panském domě.