Turnaj se konal pod společnou záštitou hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického a hejtmana Královéhradeckého kraje Lubomíra France a za podpory Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR. Téměř dvacet sportovních klubů registrovaných v Českém hnutí speciálních olympiád se sjelo do Dřevěnice, aby se zúčastnilo jubilejního turnaje. Na organizačním zabezpečení turnaje se podílí také zkušení činovníci organizace TJ Sokol Dřevěnice a řada dobrovolníků.

Ředitel turnaje z Domova pod hradem Žampach Luděk Grätz říká: „Turnaj má dnes již obrovskou tradici a těší se stále velkému zájmu účastníků. O jeho významu svědčí i dlouholetá podpora představitelů Pardubického a Královéhradeckého kraje a mnoha dalších organizací a sponzorů, kterým náleží naše poděkování."

Na sedmi hřištích bylo sehráno 57 utkání v přehazované. Pro sportovce byl připraven doprovodný program, který zahrnoval např. ukázku klubu vojenské historie, jízdy nákladního terénního speciálu, vystoupení souboru bubeníků a nechyběla ani tradiční diskotéka na hřišti a soutěže.

Ve dvacátém ročníku národního turnaje v přehazované zvítězil ve smíšené kategorii opět sportovní klub Lvíčata Dolní Lánov. Ve speciální kategorii, kde hrají společně zdravotně postižení sportovci v týmu s partnery, zvítězil ve skupině A SK Světáci Tloskov a ve skupině B opět SK Nováci Albrechtice. Sportovní klub Radost z Domova pod hradem Žampach v této kategorii obsadil tentokrát až páté místo.

„Průběh letošního jubilejního turnaje hodnotím pozitivně. Sportovce sice poněkud sužovaly tropické teploty a starost nám dělaly i hrozící bouřky. Nakonec ale nebylo nutné nijak měnit harmonogram utkání a vše proběhlo bez komplikací. A to především díky mnohaletým zkušenostem organizačního štábu turnaje," dodává Luděk Grätz za pořadatele. (zr)