Během dvou dnů měla široká veřejnost možnost dozvědět se o službách Domova pod hradem Žampach něco víc a nejen to, připraven byl i zajímavý program. Dopoledne se přišli podívat žáci základních a středních škol. V kapli je čekala obrázková prezentace, zhlédli film Lásku hory přináší natočený zdejšími obyvateli v koprodukci s podobným zařízením ze Žatce. S tímto filmem se zúčastnili i mezinárodního festivalu Mental Prague Festival. Hudební soubor Barbušáci pro návštěvy zahrál a zazpíval několik nových písní a studenti s žáky je podpořili tleskáním. „Bylo vidět, že je naše vystoupení zaujalo, a za to jsme rádi," říká vedoucí souboru Jan Škarka.
Také si na vlastní kůži někteří vyzkoušeli jaké to je, když se nacvičuje taneční vystoupení s tanečním souborem Ginko. Kdo měl zájem, mohl si vyplnit poznávací kvíz související s místním arboretem. Dále pak  návštěvníci absolvovali prohlídku zařízení a mohli tak na vlastní oči vidět, jak obyvatelé domova žijí a jaké jsou jejich každodenní činnosti.
Aktivizační centra předvedla, jak se u nich tvoří a co umí vyrobit, co lze zakoupit v místním obchůdku a že zde vzniká stále spoustu nových a originálních výrobků. Otevřen byl i botanický skleník, kde jsou nejen zajímavé rostliny, ale kde klienti domova chovají i akvarijní a jezírkové ryby a ptactvo.  Ředitel domova Luděk Grätz dodává: „Jsme rádi, že i letošní dny otevřených dveří  v rámci Týdne sociálních služeb  v ČR přilákaly k prohlídce našeho domova nejen veřejnost, ale že naše pozvání přijaly i organizované skupiny žáků z okolních škol, pro které jsme připravili speciální program." (gr)