Borci z Orliček se rovněž zúčastnili závodů O pohár ředitele Moravskoslezského kraje (extrémní závody končily např. výběhem sjezdovky nebo výběhem 400 schodů v Horní Suché v důlní věži František). Ani v tomto poháru se neztratili a dokázali bez velkých problémů konkurovat i závodníkům s několikaletými zkušenostmi či účastníkům evropských závodů.  Tím  potvrdili svoji  fyzickou sílu, kterou ve své vesničce v podhůří Orlických hor získávají už od mala.

A jelikož se takto hasičům z Orliček dařilo, kvalifikovali se i na Mistrovství České republiky dobrovolných hasičů, které se bude konat 4. října ve Štramberku. Na mistrovství postoupilo z každého kraje pět závodníků, kteří splnili kvalifikační podmínky. Z Pardubického kraje splnilo tyto podmínky pouze pět borců, z nichž jsou čtyři z Orliček.  Pátým, který doplní sestavu, bude  účastník evropských závodů Jiří Štábl z Vránové Lhoty.
Jak uvedl Michal Hock, všem, kteří je po celou sezonu podporovali jak psychicky, tak finančně, moc děkují a jako vděk jim bude v sobotu 4. října přistaven autobus, který bude vyrážet směr Štramberk. (re)