Jejich cílem bylo motivovat co nejvíc lidí, aby se stali pravidelnými dárci nadace. Pobavit se a pomáhat dobré věci přišly odpoledne stovky lidí z širokého okolí.
„Odezva byla obrovská, takže máme velkou radost," podělila se o své dojmy pořadatelka a iniciátorka akce Simona Mikysková a vyjádřila vděčnost všem, kteří se rozhodli nadaci přispívat: „Více než padesát lidí se zaregistrovalo již na místě, další si to budou v klidu rozmýšlet."
Pro účastníky byl připraven bohatý program, mohli si tak vybrat z řady kulturních, sportovních nebo dobročinných aktivit a svou solidaritu vyjádřit během nebo tím, že se vydají na trať dobročinného kilometru, uzpůsobeného i těm, kterým pohyb může činit potíže. „Zúčastnili se ho jednak mladí lidé, ale také senioři, lidé s holemi či vozíčkáři. Skutečně všichni, kdo mohli. Oddíl turistů kvůli účasti odložil plánovaný výšlap," popsala pořadatelka a podělila se o překvapení, které jim účastníci přichystali: „Když se vraceli, tak jsme nevěřili, že je jich tolik. Byl to proud jako řeka, cestou se snad museli napojit i lidé z okolních obcí."
Na start pětikilometrové trati se spolu s ostatními běžci postavil herec Tomáš Materna i Miss Andrea Kalousová, kterou si pohodová atmosféra happeningu získala natolik, že odvolala své další aktivity a vydržela téměř až do konce.
Dobří andělé se v Jablonném možná zabydlí. „Podpora byla tak velká, že přemýšlíme, že na úspěch akce v příštím roce navážeme," dodala na závěr Simona Mikysková.