Není tajemství, že Jablonné nad Orlicí bylo v loňském roce průkopníkem setkání Dobrých andělů. I letošní Město dobrých andělů slavilo úspěch. Konalo se o čtvrté květnové neděli a pro letošek si organizátoři připravili bohatý program.

BUDUJÍ TRADICI

Cílem nabitého programu bylo najít dárce mezi svými sousedy, a to povedlo. „V našem městě je už více jak rok registrováno padesát pravidelně přispívajících Dobrých andělů a v neděli se rodina Dobrých andělů rozrostla o dalších dvacet šest! Za což jim patří velký dík," zdůrazňuje iniciátorka projektu Simona Mikysková.

Město dobrých andělů v Jablonném nad Orlicí.

„Je to mimořádná akce. Pozitivně hodnotím, že jsem tam potkal převážně jablonské tváře," říká starosta města Miroslav Wágner, který na akci vzal i svá vnoučata. „Už jsem jim na desátý ročník zarezervoval startovní číslo 222, které jsme měli, takže doufám, že se akce stane tradicí," usmívá se starosta.

Odpolední program se nesl v pohodovém duchu. „Krásným slunečným odpolednem nás provedly děti z Jabloňky, z Mateřské školy Nábřežní a pak také bubeníci pana Oravce a jejich přátelé. Zároveň si na své přišli i sportovci všech věkových kategorií, kteří mohli změřit své síly v bězích pro Anděla. Společně jsme se pak vydali na Dobročinný kilometr, kterým jsme vyjádřili podporu nadaci Dobrý anděl.

Město dobrých andělů v Jablonném nad Orlicí.

Program uzavřel úžasný koncert Anny K a jejího bandu," ohlíží se za úspěšnou akcí Simona Mikysková. V programu pro děti se setkaly s úspěchem nejen jízdy na poníkovi, ale i dětská dílna či Nemocnice pro medvídky.