V Pardubicích byla na programu například prohlídka Domu hudby, který vyzařuje retro atmosféru osmdesátých let minulého století. Na pardubické radnici filmaře zaujal Historický sál, na Krajském úřadě Pardubického kraje si prohlédli budovu bývalého Ředitelství pošt a telegrafů architekta Machoně a další prostory.

Inspirací pro filmaře byla i návštěva Slatiňan.

V roce 2014 nastoupili do bývalého areálu textilní továrny Perla v Ústí nad Orlicí filmaři. Natočili zde řadu scén pro film Já, Olga Hepnarová. Součástí komparzu se navíc stali také místní, kteří pak sebe i své město mohli na filmovém plátně poprvé spatři
Filmové východní Čechy: S čerty nejsou žerty i Johny Depp. Vyberte si

Producenti si prohlídli i opuštěnou budovu městského mlýna, oblast Škrovádu s barem Kůlna a objektem Mlýn Skály na Chrudimce. Zajímavou lokací je i navštívený sportovně rekreační areál Autokemping Konopáč u Heřmanova Městce s prvorepublikovou plovárnou a přírodním koupalištěm s ostrůvkem.

Filmaři prohlídky pořádali po dvouleté pauze.

Chystáte se dívat na dokument Krychlič? Pro mnohé je stejným pardubickým symbolem jako perník, hokej nebo plochá dráha. Napište nám jak se Vám film líbil.
Krychlič míří na filmová plátna. Na dokument o jeho životě se už můžete podívat

„Location tours slouží pro rozšíření rejstříku filmových lokací všem filmovým profesionálům od lokačních manažerů po filmové architekty, kameramany ale třeba i scénáristy, které zajímají příběhy s lokacemi spojené. East Bohemia Film Office je jedna z prvních, které v ČR vznikly, její location tours vždy reagovaly výběrem lokací na aktuální poptávku a tahle nebyla výjimkou,“ řekla Pavlína Žipková z národní kanceláře Czech Film Commission, která je oddělením Státního fondu kinematografie.

Zvon Martin v Holicích si zahraje v historickém filmu Slúžka.
TRAILER: Filmaři zavítali do Holic. Ve filmu Slúžka si zahraje místní zvon