„Tradice je potřeba zachovávat a podporovat. Již opravdu dlouhou řádku let a za každého počasí zde hraje k poslechu místní Kantorský dixieland a dechová hudba Choceňačka. Hluboká poklona a obdiv zde náleží našim muzikantům pod vedením Františka Šantrůčka," konstatoval starosta.

V nastupujícím roce 2015 má však vedení Chocně i řadu nových plánů. „Například se pustíme do zateplování školky Stromovka a základní školy v Kollárově ulici, budeme rekonstruovat mnohé  ulice, které poznamená kompletní výměna plynovodů, chystáme také sanaci nevzhledného objektu u nádraží, což by  mělo v druhém navazujícím roce umožnit rozšíření tamního parkoviště. Tomu  bude předcházet i vyhodnocení té správné varianty prostorového uspořádání, uvažujeme o takové architektonické soutěži na řešení toho veřejného prostranství.  V roce 2015 tedy demolicí nejprve uvolníme prostor, protože objekt převzatý od ČD je již opravdu v havarijním stavu a svým způsobem i nebezpečný," uvedl Ladislav Valtr. V novém roce v Chocni podle slov starosty mimo jiné ještě  brzy zrealizují rekonstrukci přízemí domu s pečovatelskou službou, kde vzniknou nové byty pro seniory. Město  také připraví projekt a veškerá povolení pro inženýrské sítě pro další bytovou zástavbu v lokalitě Vostelčice. „Rád bych ale také  obměnil  webové stránky města a postupně posiloval i další  cesty přenosu informací z radnice směrem k občanům," dodal choceňský starosta.

Všem Choceňákům popřál do nového roku opravdu předně zdraví, protože to je dle jeho názoru v našich životech skutečně to nejdůležitější, životní spokojenost a dále pak osobní vůli s trochou potřebného štěstíčka při plnění  různých osobních předsevzetí a přání.