Výstava bude přístupná  po zbytek prázdnin do 3. září a pro příznivce výtvarného umění je lákavá i proto, že většina z vystavených děl je prodejná. Skýtá tak možnost si rozšířit své  domácí sbírky.
Středeční vernisáž obohacenou i o umění Light Art, tedy kresbu světelným paprskem, si nenechalo ujít velké množství diváků. Mezi nimi i Michal Aliger. „Některé výtvarníky, kteří tu vystavují, osobně znám a u některých jsem ani nevěděl, jak hezky malují. Na výstavě se mi líbí hlavně ta pestrost, že se nezaměřuje jen na jeden výtvarný styl," konstatoval. Prohlédnout si lze nejen obrazy vytvořené různými technikami, ale i šperky, fotografie nebo keramiku. „My jsme tu poprvé, jsme Litičáci.  Teprve se rozhlížíme, ale pár obrázků už se nám líbí," podotkl Zdeněk Jána a nevyloučil, že bude uvažovat o jejich koupi.

Tak jako každý rok vydalo Klubcentrum k výstavě i katalog. V seznamu vystavujících figuruje i jméno ústeckého výtvarníka Václava Hejnáka. Jak Orlickému deníku řekl, poslední dobou pracoval na perokresbách s motivy Ústí nad Orlicí a práce ho „chytla". „Jsou tu krásné budovy. Opravená Hernychova vila je nádherná. A oblíbené  zákoutí? Líbí se mi Kostelní ulička nebo podloubí na náměstí," svěřil se výtvarník, původní profesí rytec drahých kovů.

K ústecké výstavě výtvarného umění už neodmyslitelně patří i malíř, grafik a ilustrátor Václav Smejkal z Lanškrouna. „Snažím se spíše o experimentální tvorbu. Do Ústí nad Orlicí jsem přijel s ilustracemi, které jsem vytvořil k básnické sbírce profesora Miroslava Kubíčka ze Šumperku. Jmenuje se Přízeň přírody. S jejím autorem jsem spolupracoval již na pěti knížkách a tato je věnovaná jeho letošním osmdesátinám," představil své práce Václav Smejkal.  Oba výtvarníci se budou prezentovat také na Ústeckém salonu, který bude  dnes večer zahájen v Galerii pod radnicí.

A na závěr trocha černého humoru. Ve žlutém salonku kulturního domu je možné si prohlédnout výstavu kreslených, místy hodně drsných, vtipů The Tap Tap Načerno, která si s obrovským nadhledem utahuje z hendikepů. Podporuje sbírku vyhlášenou na dostavbu pražského Jedličkova ústavu.