INOVACE EXPOZICE
Živo bylo i ve Vojenském muzeu v Králíkách, které pokračuje v inovaci prohlídkové trasy. „Připravujeme nové vitríny do expozice, vzniká i poměrně velká chemická expozice s dioramatem z první zahraniční mise ze zálivu, která byla pro chemiky úspěšná. Připravujeme expozici, která bude časovou přímkou od legionářů až po současnost armády. Bude se realizovat její první část. Pokud půjde vše podle plánu, na podzim bude vystaven velký exponát – MIG-21, který prochází rekonstrukcí," uvedl ředitel muzea Marek Bartoš. Legendární letoun si zájemci mohli zblízka prohlédnout na venkovní ploše a mnozí využili šance usednout na místo pilota. Prohlídky doplňoval odborným komentářem Vladek Vácha, který pracuje na rekonstrukci letadla. „Probíhá dobře, samozřejmě problém je trošku se sháněním dílů," uvedl Vácha a dodal, že má naštěstí ve svém muzeu velký depozitář. Ve Vojenském muzeu Králíky připravili i další žádané atrakce, třeba jízdy na tankodromu nebo letecký simulátor.

TURISTŮ PŘIBÝVÁ
Návštěvnost celé Králické pevnostní oblasti stoupá. „Máme otevřeno po celý rok. Hodnotit už mohu zimní sezonu. Záleží na počasí, to letos lyžování nepřálo, a tak návštěvnost našeho muzea byla velmi dobrá," podotkl Marek Bartoš.

Muzea v Králické pevnostní oblasti: tvrze Bouda a Hůrka; pěchotní srub K — S 5 „U potoka", K — S 8 „U nádraží" a K — S 14 „U cihelny"; pozorovatelna K — S 12b „Utržený"; Muzeum Vysoký kámen; Vojenské muzeum Lichkov; Vojenské muzeum Králíky