„Je to zabíračka, ale super zážitek," nechala se slyšet jedna ze startujících za Fitko Pastviny, které nakonec získalo v ženské kategorii bronz. „Letošní akce byla velice povedená, pěkná atmosféra byla nejen při závodech, ale i při večerním vyhlášení. Přálo nám i počasí, bylo to fajn," hodnotil předseda Ski klubu Pastviny Luboš Maryška.

Mezi startujícími posádkami bylo pět nováčků, mezi nimi například posádka Pardubického kraje v čele s Daliborem Zeleným či pastvinská Lesanka. Nechyběla tu posádka žamberské Cemy či města Žamberk, kdy pádlo do ruky vzal tradičně i starosta Jiří Dytrt. Do dračí lodě letos premiérově usedl i oblíbený herec Jan Čenský, který na Pastviny často jezdí. Z dračích lodí byl nadšený a ochotně se podělil s osvědčeným Miroslavem Jirčíkem i o roli moderátora. Třešničkou na dortu pak byl takřka živý přenos z olympijského závodu čtyřkajaku, kdy se obsypaný břeh Pastvin radoval z olympijského bronzu. V dračích lodích pak byli nejúspěšnější biatlonisté Letohradu v mužské kategorii a Dámská jízda v kategorii žen.

Dračí lodě 2016 – výsledky:Kategorie muži:
1. Klub biatlonu Letohrad
2. Vodáci senioři Žamberk
3. Pijatlon
Kategorie ženy:
1. Dámská jízda
2. 3D Fitness Žamberk
3. Fitko Pastviny (ženy)
V závodu se udělovala dvě individuální ocenění: nejatraktivnější posádkou se stal tým 3D Fitness Žamberk v převlečení za svatebčany. Ženich a nevěsta nechyběli… Nejaktivnější posádkou, která byla nejvíc slyšet, byli závodníci Pijatlonu.