Digitalizují se kina v celém okolí a zaspat nechce ani Ústí. „Něco má naprosto přirozený vývoj a těžko se tomu lze bránit. Nedigitalizovat kino, to by bylo jako kdybychom na městském úřadě místo počítačů stále používali psací stroje," komentoval dané téma starosta města Petr Hájek. Předpokládá, že veřejná soutěž proběhne během léta. Otázkou zda digitalizovat kino, kdy a v jakém objektu, by se mělo zabývat zastupitelstvo v září. „Objekt vybereme na základě podaných nabídek. Bude to otázka financí. Na zasedání zastupitelstva v září by měl být předložen kompletní materiál i s cenovou nabídkou. V září už budeme umět říct,  zda máme v rozpočtu prostředky na to, aby se digitalizace realizovala ještě letos, nebo na přelomu roku tak, aby  finanční plnění bylo v rámci rozpočtu na rok 2013," uvedl Petr Hájek.
I když Roškotovo divadlo je stále ve hře, digitalizace kina v Ústí bývá častěji spojována s Malou scénou.  „Rozhodnuto ještě není, ale všechny poznatky směřují k tomu, že to bude Malá scéna. Pro město to bude finančně výhodnější a  kapacita sálu je pro je běžnou návštěvnost a běžný program kina dostačující. Pokud by přišly nějaké hity, nebo se promítalo pro školy, lze filmové představení v jednom dni dvakrát či víckrát zopakovat," dodal Petr Hájek.
Ještě než padne poslední slovo o digitalizaci, kino se bude možná stěhovat.  Město, Klubcentrum a občanské sdružení Malá scéna jednají o tom, že by na podzim kino přesídlilo z divadla právě do Malé scény. Tento kulturní stánek má jiné technické možnosti, což by umožnilo rozšíření programové nabídky.