Dočkali se. Vznik dialyzačního střediska ve Vysokomýtské nemocnici jde do finále. Po bezmála jednadvaceti měsících od podpisu smlouvy mezi městem a společností Fresenius Medical Care je pracoviště zkolaudováno a už v únoru přivítá první pacienty. Nabídne jim supermoderní zázemí i vybavení. „Instalují se zde nejmodernější technologie, jako jsou vodárna pro přípravu ultračisté vody, nejnovější hemodialyzační přístroje či speciální zařízení na měření tělesného složení pacienta,“ informuje PR oddělení společnosti Fresenius.

Přesné datum otevření se ale zatím neví, v plánu je jeden z únorových dnů. „V rámci slavnostního otevření dialyzačního střediska chystáme také jeho prohlídky pro širokou i odbornou veřejnost z regionu. O přesném termínu akce budeme včas informovat,“ konstatoval prokurista společnosti Aleš Zacharda.

Mýtská dialýza musela překonat řadu překážek, město například čelilo žalobě od konkurenční firmy B. Braun Avitum, která radnici žalovala o dvacet milionů korun. Soud žalobu zamítl. Fresenius zase řešil problém s úřady kvůli chybějící příloze ve smlouvě.