V poslední květnový den mezi půl devátou ranní a třetí hodinou odpolední se na náměstí Přemysla Otakara II. představí desítka místních sportovních klubů a oddílů se svými aktivitami a produkcemi.
Kromě nich dojde na exhibici „freestyle BMX", což má být vystoupení extrémních sportovců na mobilních překážkách. Za novinku označují pořadatelé z radnice, Mikáda a Vysokomýtské kulturní účast Cyklosportu Bendl s jeho programem se sportovním zaměřením pro všechny zájemce. Mezi účastníky by se měl objevit freestylista Jan Jílek a olympionička Jarmila Kratochvílová.
Pro „mateřinky" bude určen blok „sport hravě". Bohatý doprovodný kulturní program vytvoří vystoupení tanečníků ze „zušky", žáků Základních škol Jiráskova a Javornického, bubeníků – žáků bicího oddělení místní ZUŠ, rockové kapely ZUŠ Project I., dětského aerobiku nebo taneční skupiny T-komplex. Speciální základní škola předvede „dětskou operku Budulínek".
Společnost Iveco Czech Republic připraví některé atrakce pro děti, k prohlídce bude bezpochyby lákat autobus typu Citelis CNG a tahač Stralis. Některá stanoviště zabere holandský biliár, mobilní minigolf a další atraktivity. „Možná budeme mít na všechno málo místa i na tak velkém prostoru, jakým je vysokomýtské náměstí," svěřila se Helena Kejzlarová, ředitelka „Mikáda – Střediska volného času". Program se stane zároveň větší oslavou „Dne dětí". Do sportovního dne se tentokrát nezapojí krytý plavecký bazén, přiblížil se totiž termín zahájení jeho úprav a postupné modernizace. (jko)