Za účasti členských obcí Dobrovolného svazku obcí Mikroregion Severo-Lanškrounsko a družebních partnerů městyse obcí Gmina Dzierżoniów (PL), Liptovská Teplička, Kazar (Maďarsko) a Velke Berezne (Ukrajina) se v místním Areálu zdraví a sportu konal 2. ročník kulturně sportovní akce Den se sousedy.

Bohatý program odstartoval již v 9 hodin sportovním kláním mezi jednotlivými členskými obcemi a zahraničními delegacemi v malé kopané, beach volejbalu, tenisu, stolním tenisu, šachu a požárním útoku.  

Od 10 hodin čekala návštěvníky přehlídka osmdesáti historických vozidel v rámci 2. ročníku vzpomínkové jízdy na Elišku a Čeňka Junkovy, ukázka četnické pátrací stanice a komentovaná prohlídka veteránů. Místnímu rodákovi, Vincenci Junkovi, byla u usedlosti Junkových odhalena pamětní deska. Pestrý kulturní program nabídlo taneční vystoupení skupiny DC Dance a Dolce Baby, folklorního souboru Jitřenka. Zahrála hudební skupina Brass Company a ORdrums.

Návštěvníci si mohli prohlédnout požární techniku JSDHO Dolní Čermná, seznámit se s prací Policie ČR a zhlédnout ukázku letů modelů letadel. Během celého odpoledne byly připraveny soutěže pro děti a skákací hrad, na místním slackline hřišti pro zájemce workshop. O skvělý začátek „večerního programu" se postarala slackline exhibice Petra Dočkala a Milana Dostála. Následovala bike trialová show Honzy Sladkého a diváky nenechal vydechnout ani komik a kouzelník Richard Nedvěd.

Sportovní výkony vše zúčastněných sportovců byly oceněny během slavnostního vyhlášení sportovních soutěží.

Doslova nabitý program pokračoval vystoupením babské hardrockové kapely Kapriola a ohnivou show. Ve 22 hodin přivítal zaplněný areál bouřlivým potleskem skupinu Olympic v čele s Petrem Jandou a následujících 1,5 hodiny si každý v areálu užíval koncert této nestárnoucí kapely. Půlnoční pole dance a kapela Divokej Bill revival byla dalším důvodem, proč ještě zůstat vzhůru. Den se sousedy uzavírala v brzkých ranních hodinách kapela Quiz.

Druhý ročník Dne se sousedy je úspěšně za námi a už nyní přemýšlíme, jak bude vypadat ten následující.

Kateřina Veselá