I když jsou stavební práce v plném proudu, kino promítá dál. „Staví se za provozu, tak trochu za bojových podmínek, ale zvládáme to," podotýká s úsměvem ředitel kina Zdeněk Baborák. Vstupní prostory budou uzavřeny do konce měsíce, provizorně je znovu využíván boční vchod, kudy se do kina vstupovalo kdysi. V promítání přece jen nastane mezera, kino bude uzavřené od 16. do 19. března kvůli pokládce podlahy. Cílem je, aby kino bylo pro diváka ještě atraktivnější. „Nabídneme tu úroveň, jakou poskytují multikina," dodává jeho ředitel.

Lanškrounské kino loni slavilo sté výročí. Ani v době multikin a stahování filmů z internetu nemá o diváky nouzi. Foyer kina už však byl zastaralý a omšelý. „Kavárna bude další plus pro návštěvníky kina," dodal Zdeněk Baborák. Předpokládá, že hotovo bude na začátku dubna.
Lanškrounské zajímalo, jak velká vlastně kavárna bude a kdo ji bude provozovat. „V budované kinokavárně bude čtrnáct míst k sezení. Po dokončení stavebních prací město Lanškroun vyhlásí výběrové řízení na nového nájemce – provozovatele kinokavárny," informoval Jaromír Sobek z odboru investic na městském úřadu. Na stavbu byla vypsána veřejná soutěž, celkové náklady se budou pohybovat kolem 1,2 milionu korun.