Veselý závěr

Všichni společně si ve středu 13. prosince zazpíváme známé koledy Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán a Půjdem spolu do Betléma. Tak jako v minulých letech se hlasovalo, které budou další dvě. Nejvíce hlasů na webu Deníku dostaly koledy Štědrej večer nastal a Rolničky, rolničky. Společný zpěv i letos zakončíme vesele vánoční písničkou s vtipným textem Vánoce, Vánoce přicházejí.

Registrace účastníků už začala, ti, kteří by se k naší tradiční akci chtěli přidat, najdou přihlašovací formulář na webových stránkách deníku www.ceskozpivakoledy.cz.

V Pardubickém kraji je již přihlášena řada účastníků, na seznamu zaregistrovaných je Březová nad Svitavou, Rychnov na Moravě, Choteč, Vyšehněvice, Dolní Dobrouč, Sopotnice, Králíky, Vysoké Mýto, Lichkov, Sloupnice a Helvíkovice.

Regiony spojí koledy

Právě Orlickoústecko patří celorepublikově k okresům s největším počtem obcí. Koledy zazněly na náměstích a návsích ve dvaceti místech, počet zpívajících byl celkově odhadován na zhruba dva tisíce. Hojnou účast mělo zpívání v největších městech okresu v Ústí nad Orlicí a České Třebové, v Mladkově se opět zpívalo pod největším českým živým vánočním stromem.

Přijďte si letos s námi společně zpříjemnit adventní čas a ve stejný den a stejnou hodinu zazpívat stejné koledy. Startujeme ve středu 13. prosince 2017 v 18.00 hodin, seznam přihlášených obcí a měst najdete na webu ceskozpivakoledy.cz.