Začne až 16. června, ale první lístky budou v prodeji přesně za týden a jejich prodej skončí 28. února.

TŘI V JEDNOM
Jedná se o speciální balíčky. „Každý z nabízené pětice zahrnuje tři pořady, přičemž vždy je nějakým způsobem zastoupeno Smetanovo dílo," vysvětlil ředitel Smetanovy Litomyšle Jan Pikna.

Návštěvníci festivalu získají trojici lístků na jedno a to samé místo. Cena jednotlivých balíčku se v nejlevnější kategorii pohybuje od tisíce do patnácti set korun. V nabídce nejsou ovšem pořady druhé kategorie, jak by si mohl někdo myslet. V prvním balíčku je například zahajovací koncert, na kterém se představí světoznámý dirigent Semjon Byčkov nebo houslový virtuos Josef Špaček.

Samotný předprodej vstupenek bude spuštěn tradičně ve středu 1. března od 10 hodin. Jejich koupě je možná buď v předprodejní kanceláři Smetanovy Litomyšle, nebo v prodejních místech sítě Ticketportal. Samozřejmostí je prodej po internetu nebo telefonu. Zkušenosti z minulých let ukazují na to, že některá představení jsou vyprodána po několika minutách. Zájemci o žádaná představení však stejně jako v minulých letech budou mít možnost získat vstupenky, které si nikdo nevyzvedne.

ZA KVALITU SE PLATÍ
Na každý koncert jsou k dispozici lístky ve třech cenových kategoriích. Lze koupit vstupenky za několik stokorun, ale i za tisíce. Na letošní rok připravili organizátoři jedinečný koncert světoznámého stočlenného cikánského orchestru z Budapešti. Nejdražší lístky na toto představení budou stát 2490 korun.

„Je to soubor drahý, ale my máme za to, že když mohou stát lístky na představení v Praze nebo Českém Krumlově čtyři až pět tisíc a úroveň je třeba i problematická, tak se domnívám, že jsme nepřekročili pomyslný Rubikon," řekl dramaturg festivalu Vojtěch Stříteský.