Lesy v okolí Chocně by v blízké budoucnosti nemusely být pouze bydlištěm veverek a další lesní zvěře. Choceňští zastupitelé mají před sebou projekt, který by městu mohl pomoci v atraktivitě pro turisty: Bike resort Choceň.
Singltrekové trasy by v rámci projektu měly vzniknout v lokalitách Homole, Dívčí doly, Čertův dub a případně i v Hluboké. „Je to pro mne zajímavá příležitost partnerského projektu založená na pozitivní spolupráci několika obcí v oblasti," říká starosta Chocně Ladislav Valtr.

Pro terénní cyklisty

V již zmíněných lokalitách by tak mohly vzniknout lesní stezky pro stále rostoucí skupinu terénních cyklistů. Iniciativa k bike resortu vzešla podle slov starosty od Renaty Šedové z ústecké společnosti OHGS, která stojí mimo jiné i za koncepcí cyklo a in-line turistiky v Pardubickém kraji. „Je pojítkem nás obcí, které projekt na území České republiky zvažujeme, ale i osobou s vazbou na partnery na polské straně," uvádí Ladislav Valtr.

Bikeři zatím jen sní

Celá studie je dosud pouze na papíře. Je jedním z témat středečního zastupitelstva a pokud bude schválena, město se zapojí do usilování o dotaci a následnou realizaci projektu, který se pracovně nazývá „Singltrack Glacensis". Půjde-li vše podle plánu, realizace bude moci začít v srpnu příštího roku. „Ovšem pouze za podmínky kladného projednání zastupitelstvem," připomíná starosta s tím, že uvítá i názor veřejnosti. „Stále jsme ve fázi prověřování možných úskalí záměru, kde si navíc někteří zastupitelé stále tříbí názor," dodává.