Více než 180 účastníků se v neděli postavilo na startovní čáru a s úderem 14. hodiny vyrazilo na modrými fáborky vytyčený okruh po lesích u vysokomýtských vinic.

Necelou pětikilometrovou trať tak všichni symbolicky věnovali na dobročinné účely tím, že si za dobrovolný příspěvek zakoupili startovací číslo. Vybranou částku organizátoři běhu rozdělí na tři části. První půjde teprve roční Klárce ze Suché Lhoty, které trpí epilepsií, má vývojovou vadu mozku a s tím spojené poškození zraku. Částku rodina využije na doplatek při pořizování rehabilitačního kočárku. Druhou část peněz využije Speciální základní škola ve Vysokém Mýtě, která právě buduje venkovní učebnu. A poslední třetinu vybrané částky se organizátoři rozhodli poslat obětem ničivého tornáda na jižní Moravě.

Dělostřelecký granát objevili instruktoři skautského tábora, když kopali díru pro latrínu.
FOTO: Kopali latrínu pro skautský tábor. Narazili ale na munici

Každé běžecké číslo bylo navíc slosovatelné, a tak účastníci mohli vyhrát například vstupenky na koncert J.A.R. nebo letenku na vyhlídkový let pro dvě osoby. Není to přitom zdaleka jediná akce, kterou kdy vysokomýtští Dobroběžci uspořádali. Mezi úspěšné události patří například Vysokomýtský půlmaraton. „Zde jsme navázali na započatou tradici rodinného půlmaratonu Marka Harvana a společně zorganizovali závod na profesionální úrovni s bohatým občerstvením, účastnickou medailí, kvalitním zázemím, čipovanou časomírou. Oceňujeme mimo absolutního vítěze i spoustu kategorií, nejlepší Vysokomýťáky i všechny prvoběžce,“ popsal Milan Tesař.

Se všemi sportovními akcemi Dobroběhu jde ruku v ruce myšlenka charity a pomáhání potřebným. „To je ten hnací motor, který nás motivuje k tomu, co děláme,“ dodal Tesař.