Nová přístavba propojí areál ústavu s parkem. „Bazén o rozměrech osm krát devět metrů bude spolu s budovou částečně zapuštěný do terénu a zvenku splyne jeho zelená střecha s parkem," uvedl náměstek hejtmana Roman Línek, který má na starosti zdravotnictví.

V objektu budou šatny, toalety, sprchy a technické zázemí s úpravnou bazénové vody a vzduchotechnikou. Prostor starého bazénu projde stavebními úpravami a bude se nadále využívat pro rehabilitaci pacientů. V současnosti nemá bezbariérový přístup a nesplňuje předpisy.

Završení oprav

Rehabilitační ústav v Brandýse byl postupně modernizován. Před dvěma lety byla otevřena nová přístavba k památkově chráněné budově. Takzvaný Parkpavilon má 21 dvoulůžkových pokojů, kapacita zařízení se tak zvýšila na 220 lůžek. V budově je umístěn nový kongresový sál s celkovou kapacitou 140 míst nebo 25 lehátek pro multifunkční využití. Přístavba završila kompletní rekonstrukci budovy ústavu, která začala už v roce 2000. Ředitelka a primářka Michaela Tomanová byla oceněna titulem Manažer roku 2014 za zdravotnictví a sociální služby.