Anketa: Josef JandaJosef Janda, hotel Bravo, Česká Třebová

„Myslím si, že to restauracím prospěje. My už máme omezené kouření v restauraci půl roku. Odezva je pozitivní, i když se samozřejmě najdou nespokojení kuřáci, kterým to vadí. Kde se vaří, tam by se, podle mého názoru, kouřit nemělo. A to po celou dobu, nejen po dobu podávání obědů a večeří."


Pavel Tacl.Pavel Tacl, Nový dvůr, Letohrad

„Restauracím to neuškodí. My máme nekuřáckou restauraci už šestnáct let. Spousta rodin kuřáků k nám chodila s tím, že potom aspoň doma nesmrdí. Trošku to přispěje k rovným podmínkám. Dnes kuřáci jdou do kuřáckých restaurací, o tyto klienty přicházíme. Ve chvíli, kdy se to změní, se třeba konečně podívají k nám."

Petr Strákoš.Petr Strákoš, Popráč, Ústí nad Orlicí

„Cokoli direktivního je špatně. Myslím si, že člověk by měl mít právo volby, jestli půjde do zakouřené putyky, nebo půjde do nekuřácké restaurace a tam si odskočí zakouřit na balkon nebo před hospodu. Kdo jak chce…"