„Během celého školního roku byl pro celkem 144 studentů připraven velmi pestrý program seminářů – k výročí Petra Ebena, o přírodě, o mykologii, o srpnových událostech roku 1968, z historie Žamberka, proběhl také psychologický seminář a beseda o židovské či romské kultuře a došlo také na pohyb a zdravé cvičení. V průběhu školního roku bylo připraveno více než 40 seminářů,“ uvedli na webu města Dagmar Ducháčková a Oldřich Jedlička s tím, že v červnu potom všechny třídy čekaly školní výlety – jednodenní i dvoudenní podle zájmu jednotlivých tříd.

„Výlet si všichni studenti užili a jsme rádi, že se jim navštívená místa líbila. Školní rok byl tradičně ukončen v obřadní síni radnice, kde si absolventi převzali vysvědčení. Pro studenty třetího a šestého ročníku byl připraven také absolventský list, protože s úspěchem zdolali tříleté studium,“ dodali.

A co čeká Žamberskou akademii volného času od září? „Otevíráme opět první ročník, neboť zájem o tuto naši netradiční školu stále neopadá – už se na ‚prvňáčky‘ velmi těšíme!“ zní ze školy. Absolventi třetích a šestých ročníků vyjádřili velký zájem ve studiu pokračovat. Jejich nadšení organizátory těší, a proto pro ně připravili další tříletý cyklus přednášek. 

Most už je opět průjezdný
Most Na Bělisku už zase slouží