„Česko zpívá koledy je největší spontánní vánoční akce v naší republice. Letos se ve všech krajích naší země koná už podeváté. Pořádá ji Deník z vydavatelství Vltava Labe Media. Na náměstích, na návsích i na řadě jiných míst se opět sejdou tisíce lidí, aby si společně zazpívali koledy,“ říká Roman Gallo, ředitel redakcí Deníku.

Česko zpívá koledy na Staroměstském náměstí.
OBRAZEM: Jedinečný zážitek. Podívejte se, jak Česko zpívalo koledy v roce 2018

V loňském roce se koledy zpívaly na více než osmi stech místech v naší vlasti, ale i v několika městech v zahraničí. Připojili se například Češi žijící v Římě, Instanbulu, Mnichovu nebo v Madridu. Celkově si tak s Deníkem zazpívalo koledy ve stejný moment přes 130 tisíc lidí!

Banner - koledyZdroj: Deník„Celou zemí se ve stejný moment nesou všem velmi dobře známé vánoční písně Nesem vám noviny, Půjdem spolu do Betléma, Narodil se Kristus Pán. Zpívají se i další dvě koledy, které čtenáři vyberou v hlasování. Nechybí ani tradiční vánoční píseň Vánoce, Vánoce přicházejí. Ve vydání Deníku 11. prosince navíc čtenáři najdou i zpěvník, v němž jsou koledy otištěny,“ přibližuje Jitka Peroutková, manažerka marketingu v Deníku.

Přihlaste své město či obci

Akci podle jejích dalších slov tradičně podporuje Český rozhlas, na jehož vlnách můžete 11. prosince v 18.00 hodin koledy rovněž naladit a zazpívat si tak třeba u rádia, pokud zrovna nemůžete přijít na náměstí. A jestliže byste chtěli, aby se zpívalo přímo ve vašem městě nebo obci, můžete se přihlásit přes speciální webové stránky.

Jak na to, upřesňuje koordinátorka akce Vanda Topinková: „Pokud žijete v obci, nebo máte jen partu lidí, která se chce k akci připojit, tak nejjednodušší cesta je přes web ceskozpivakoledy.cz.

Tam najdete nejenom mapu míst, která se v letošním roce ke zpívání přihlásila, ale také je zde formulář, s jehož pomocí se k nám můžete přidat a nové místo přihlásit.“

Tak nezapomeňte – zpívání koled se blíží a přinese opět úžasnou předvánoční atmosféru do stovek míst v naší zemi.

Česko zpívá koledy ve španělském Madridu
Česko loni zpívalo koledy i v zahraničí. Například v Madridu