Jak uvedl tiskový mluvčí Policie České republiky Jiří Tesař, zatím neznámý pachatel se v noci ze soboty 18. na neděli 19. listopadu vloupal do dvou budov tamní základní školy. Dalo by se říci, že toho sice neukradl mnoho, ale škody po něm zůstaly pořádné.
Noční lupič se totiž dovnitř doslova vlámal a jak se plížil po chodbách a pátral po cennostech k ukradení, rozbíjel vnitřní dveře, které mu stály v cestě. Noční návštěvník si s sebou sice odnesl „jen“ finanční hotovost, nicméně škody na majetku byly spolu s odcizenými penězi předběžně vyčísleny na 80 tisíc korun.

Hledá se ten, kdo naboural trolejbus

Pardubice - Policie včera zveřejnila pátrání po řidiči, který nezastavil u dopravní nehody. Dopravní policisté by rádi mluvili s řidičem, který 9. listopadu v čase 13.38 hodin v Teplého ulici v Pardubicích před zastávkou městské hromadné dopravy při předjíždění zavadil o trolejbus. Má to ale háček, dotyčný i přes způsobenou dopravní nehodu nezastavil.
„Řidič předjížděl trolejbus, na kterém po dokončení manévru došlo ke škodě. Škoda zřejmě byla i na jeho vozidle. Pokud jste se stali svědky této události a víte, kdo trolejbus označený číslem 403, který řídila žena, předjížděl, kontaktujte dopravní policisty na čísle 974 566 254,“ žádá mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

Tři vloupání měl spáchat jeden muž

Chrudimsko - Policistům se podařilo objasnit tři případy vloupání na Chrudimsku. Jak včera informoval policejní mluvčí Jiří Tesař, všechny mají společného jmenovatele, kterým je nyní z krádeže a porušování domovní svobody obviněný dvaadvacetiletý muž. Ten měl od 10. července do 6. září letošního roku s pomocí štípacích kleští vlézt nejprve do jednoho objektu v Hlinsku, odkud zmizelo pět autobaterií za téměř 15 tisíc korun. Poté se měl dotyčný vloupat do dvou chalup na Skutečsku a zde si přisvojit například úhlovou brusku, elektrickou vrtačku, prodlužovací kabely, elektrický vařič, motorovou pilu i křovinořez, to vše za téměř 10 tisíc korun. U soudu muži hrozí až tři roky vězení.

Bezdomovci se ohřívali u ohníčku

Moravská Třebová - V budově bývalé dětské nemocnice, přestože z ní po měsíc trvajících demoličních pracích zůstalo jen ubohé torzo, v noci na pondělí opět hořelo. Jasně šlehající plameny, které rozbitým oknem v přízemí osvětlovaly prostranství přiléhající k evangelickému kostelu, byly v noční tmě do daleka viditelné. Přivolaná městská policie, která byla na místě po několika minutách, zjistila, že nejde o požár. V budově se u ohníčku ohřívali dva muži bez domova. Strážníci plameny zpacifikovali a bezdomovce vyvedli z budovy. Muži se dovnitř dostali i přes oplocení, které ohrazuje celý areál. V budově nehořelo poprvé, v minulosti zde bylo již pět požárů.