Kromě toho, že žena drogy prodávala, tak je i užívala. Za to byla potrestána Okresním soudem ve Svitavách. Rozsudek podmíněného trestu nabyl právní moci v březnu letošního roku. To však nebyl pro obchodnici s pervitinem důvod, aby přestala páchat trestnou činnost. Na Svitavsku až do podzimu prodávala drogu dále. „Za uvedené jednání ženě v případě prokázání viny před soudem hrozí až deset let strávených za mřížemi. Na rozhodnutí soudu čeká ve vazební věznici, protože je důvodná obava, že by ve svém protiprávním jednání pokračovala,“ dodal policejní mluvčí.

Muž se před vězením neukryl

Rychnovsko - Policisté ve středu před pátou hodinou odpoledne nalezli 33letého muže z Chrudimska, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Dotyčný nenastoupil k výkonu trestu do vězení. Podle mluvčího Policie ČR Jiřího Tesaře toho měl na triku docela hodně. Dopustil se majetkové i hospodářské trestné činnosti a dlužil na výživném. Chrudimští pátrači jej nalezli v okrese Rychnov nad Kněžnou, kam si pro něj také dojeli, a odvezli ho do Hradce Králové.

Ženě uvízly prsty v mlýnku na maso

Chrudim - Ve čtvrtek jedenáct minut po šesté hodině ráno zasahovali záchranáři ve spolupráci s profesionálními hasiči v chrudimské ulici Čs. partyzánů. Ženě středních let tu nešťastnou náhodou uvízly prsty v puštěném mlýnku na maso a utrpěla středně těžká poranění. Jak uvedl mluvčí záchranářů Aleš Malý, zdravotníci raněné nejprve podali léky na tlumení bolesti, poté jí končetinu ze stroje vyprostili a předběžně ošetřili. Ženu posléze sanitkou odvezli do Chrudimské nemocnice na chirurgickou ambulanci.